Min næste bog, del I: Sommer-roadtrip

Hvis man abonnerer på mit nyhedsbrev, så ved man allerede lidt om min næste bog. Her vil jeg fortælle, hvad jeg kan på nuværende tidspunkt.

Jeg har skrevet kontrakt med Byens Forlag på en fortsættelse til ungdomsromanen Hvad jeg ved om Vinter, der udkom på samme forlag i april i år. Selvom det er en fortsættelse, vil den handle om nogle andre karakterer, og jeg regner derfor med, at den sagtens vil kunne læses, uanset om man har læst den første bog eller ej.

Et luksusproblem

Jeg må sige, at det er noget anderledes for mig at arbejde på en bog, når jeg ved, at den skal udgives. Det er første gang, at jeg prøver det. Da jeg skrev første udkast til hvad, der skulle blive til Hvad jeg ved om Vinter, var der ingen, der vidste, hvad jeg havde gang i, og ingen, der ventede på at få et færdigt manuskript af mig. Hvis jeg havde vurderet, at det var noget lort, jeg havde fået skrevet, så kunne jeg bare have ladet den tekst ligge på min computer og rådne op, uden at nogen vidste noget om det. Jeg føler, at det er en stor frihed, når jeg skriver, at jeg kan bilde mig ind, at jeg kun skriver for mig selv, at det ikke nødvendigvis skal vises til nogen. Derfor kan jeg godt mærke, at jeg skal vende mig til, at jeg nu ved, at der sandsynligvis er nogen andre, der kommer til at læse det. Men sikke da et luksusproblem at have! Nok det problem i verden, som jeg helst vil have.

Og så kan jeg godt lide deadlines. Jeg arbejder godt under pres. Det må være noget med mange års erfaring med at skrive matematikopgaver aftenen inden, de skulle afleveres. Nu hvor jeg ved, at forlaget venter på et manuskript, så ved jeg, at jeg er nødt til at skrive bogen færdig inden for de givne rammer. Det er noget af det bedste for min kreativitet.

En sommerbog

Første bog var jo en vinterbog. Den foregik om vinteren og handlede i stor grad om en vis Alice Vinter. Så næste bog bliver en sommerbog! Den vil foregå sommeren efter begivenhederne i første bog, og det vil sige sommeren 2018, med afbrændingsforbud, VM i fodbold, ingen social distancering og Avengers: Infinity War i biografen. Sounds pretty good right now, doesn’t it?

Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre for meget om bogens handling, men jeg kan fortælle, at der er to nye hovedpersoner, og at den ene af dem er Alice. Så hvis du fik lyst til at vide mere om Alice i den første bog, så kan jeg glæde dig med, at der er mulighed for at lære hende meget bedre at kende snart.

Der findes en Spotify playliste til Hvad jeg ved om Vinter, og det kommer der selvfølgelig også til den næste bog. Her er første sang fra den:

Hvad jeg arbejder på

Tidligere her på bloggen, har jeg skrevet en post om show-don’t-tell, og det er virkelig noget af det, som jeg forsøger at arbejde med på bog to. Jeg er nok ret slem til at lade mine karakterer forklare læseren meget, eller lade dem tænke frem for at handle. Det forsøger jeg at ruske ret meget op i med næste bog, der bliver meget dialog-baseret, og det er helt vildt sjovt at skrive, synes jeg.

Jeg har faktisk stadig ikke bestemt mig for en titel til bogen, men den har arbejdstitlen Sommerbåndet. Titlen til Hvad jeg ved om Vinter kom også til mig meget sent i processen, så jeg er ikke så nervøs (endnu) for, at jeg ikke kan finde på noget godt, der passer til den. Jeg kan bedst lide titler, der ikke er for on-the-nose omkring hvad bogen handler om. Den skal helst pirre læserens interesse fordi man ikke umiddelbart kan sætte bogen så nemt i bås, alene ud fra titlen. Et eksempel på en titel, jeg virkelig godt kan lide er The Silence of the Lambs, som på dansk har fået den knap så opfindsomme titel Ondskabens Øjne. Det jeg godt kan lide ved originaltitlen er, at det virkelig giver læseren en lille gåde, de skal finde ud af. Hvad hentyder titlen til?

Sidst men ikke mindst, så arbejder jeg på plottet, som i skrivende stund, ikke ligger helt fast. Sådan arbejder jeg altid, men jeg føler, at jeg bliver langsomt bedre til at plotte lidt mere. Jeg er som sædvanligt mest interesseret i mine karakterer, og det er dem, der kommer til at bestemme plottet, ikke den anden vej rundt. Hvem ved hvad der kan ske i løbet af sådan en sommer sammen med Alice?

Vil du gerne følge endnu mere med i processen omkring tilblivelsen af min bog? Det kan du bedst gøre i mit nyhedsbrev og på min Youtube-kanal.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: