Hvem er bange for at skrive dagbog?

Jeg har aldrig rigtigt skrevet dagbog. Jeg har selvfølgelig haft diverse Diddl-dagbøger med hængelås på, hvor jeg skrev mine hemmeligheder i som barn. Det handlede mest om hvilken dreng fra klassen, der var sød på det tidspunkt. Som voksen har jeg tænkt på, at har man nøglen til en Diddl-dagbog, har man så ikke nøglen til dem alle?

Men jeg har aldrig rigtigt skrevet dagbog på den måde, at jeg satte mig ned og skrev om min dag. Jeg kunne ikke leve uden min Bullet Journal, men den er nærmest kun til to-do’s og alt andet, der har med produktivitet at gøre. Ikke nødvendigvis noget, der vil være spændende læsning, hvis jeg finder min Bullet Journal fra 2020 frem igen om 20 år.

Det der med at skrive dagbog, har dog altid tiltalt mig, og jeg har flirtet med ideen mange gange og måske skrevet i nogle dage hist og her. Ligesom mange andre, har jeg en romantisk ide om det at skrive dagbog. Det stammer nok fra at se film som Bridget Jones dagbog og The Notebook i mine tidlige teenageår, og er sikkert blevet videreudviklet hver gang jeg er stødt på berømte menneskers dagbøger. Dagbøger, som er gode nok til at blive udgivet.

Det siger nok meget om den måde, jeg fungerer på, at jeg har sammenlignet mig selv med de dagbøger, når jeg har sat mig ned for selv at skrive. Er mit liv og mine tanker overhovedet interessante nok til, at de skal foreviges i en dagbog? Sådan tror jeg tit, jeg har tænkt. Og selvom der selvfølgelig kan være mange definitioner på hvad en dagbog er, så tror jeg ikke, at det er et godt sted at starte. At det skal være spændende for andre. Det skal selvfølgelig være et personligt projekt, som ene og alene skal gøre gavn for den, der skriver. Der er vel en grund til, at der var lås på min gamle Diddl-dagbog? Den bog var kun til mig.

Virginia Woolf er månedens profil i nyhedsbrevet i august

Hvis du har fulgt med her i noget tid, så ved du, at jeg hver måned giver mig selv en udfordring. I juni skulle jeg lave Instagram stories hver dag, og her i juli har har udfordringen været at skrive hver dag. Derfor har jeg besluttet mig for, at august måneds udfordring er, at jeg skal skrive dagbog hver dag. Mit nyhedsbrev fungerer sådan, at der hver måned er en profil, som har inspireret månedens udfordring og i august måned er det forfatteren Virginia Woolf, der ud over at have skrevet bøger som Mrs. Dalloway og A Room of One’s Own, også var flittig til at skrive dagbog. I det efterfølgende nyhedsbrev i september, når udfordringen er slut, vil du kunne læse om hvordan udfordringen er gået. Fordi det i denne måned er et mere personligt projekt, vil jeg ikke dele særligt meget om det, men i stedet fortælle mere om hvordan oplevelsen har været med at skrive dagbog hver dag. Det kan være du får lyst til at være med?

Hvad håber jeg så at få ud af at skrive dagbog hver dag? Først og fremmest, at jeg kan have en legende tilgang til det og få det sjovt med det. Dernæst er det en ny måde for mig at træne skrivemusklen på, så den holder sig stærk, og det er altid kærkomment. Det er sjældent jeg skriver noget kun for min egen skyld. Næsten alt hvad jeg producerer af tekst er med henblik på, at andre skal læse det. Det bliver sjovt at gøre mig umage med at skrive noget, som er for my eyes only. Sidst, men ikke mindst, så håber jeg, at jeg får mere ud af det, end bare at skrive hvad jeg har fået at spise og hvordan vejret har været. Jeg håber, at det kan være et lille afstressende element i min dag.

XOXO, Mette

Billedet øverst: Biodiversity Heritage Library / Smithsonian Libraries

One thought on “Hvem er bange for at skrive dagbog?”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: